asude_yasemin FORUM YÖNETİCİSİ
Mesaj Sayısı : 374 Rep Gücü : 771 Teşekkür : 14 Kayıt tarihi : 04/05/09 Yaş : 41 Nerden : İSTANBUL
| Konu: BÜTÜN ET (ÇANKIRI) Perş. 7 Mayıs - 15:15 | |
| 2,5 kg et yıkanarak orta boy parçalara ayrılır. Bir kaşık tereyağ veya margarinle tencerede biraz çevrilir, etin miktarına göre 1-2 litre sıcak su ve 1 kaşık salça ilave edilir, 7 baş orta büyüklükte soğan bütün olarak etlerin arasına yerleştirilir. Pişen etler tek tek ayrı bir tencereye yerleştirilir, tel süzgeçten geçirilen et suyu ve tuz ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bir çay kaşığı baharat (yeni bahar) ilave edilerek servis yapılır. | |
|