DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Karakuş Tatlısı Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Karakuş Tatlısı Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Karakuş Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asude_yasemin
FORUM YÖNETİCİSİ
FORUM YÖNETİCİSİ
asude_yasemin


Mesaj Sayısı : 374
Rep Gücü : 771
Teşekkür : 14
Kayıt tarihi : 04/05/09
Yaş : 41
Nerden : İSTANBUL

Karakuş Tatlısı Empty
MesajKonu: Karakuş Tatlısı   Karakuş Tatlısı I_icon_minitimeC.tesi 18 Tem. - 16:22

Karakuş Tatlısı





Karakuş Tatlısı Karakus
Malzemeler :


  • 250 gr. irmik
  • 1 su b. süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay b. toz şeker
  • Yarım çay b. sıvıyağ
  • Alabildiği kadar un


    İç harcı için:
  • 1 su b. ceviz
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Sıvıyağ

    ŞERBETİ İÇİN:
    4 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon
Hazırlanışı :
Bir kaba 250 gr.irmiği alın.Üzerine 1 su bardağı sütü alın ve üzerine streç film ile kapatın ve irmiği demlendirin.Karışrıma kabına demlenmiş irmiği alın ve irmiği karıştırın.Üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker,yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve yoğurmaya devam edin.Üzerine aldığı kadar un ilave edip hamuru yoğurun.Hamuru 2 bezeye bölün.
Hamurları merdane ile ince olarak kesin.Hamurların üzerine ceviz parçaları ilave edin.Cevizlerin üzerine limon kabuğu rendesi ilave edin.Daha sonra 2 adet oklavayı hamurun uçlarına alarak kullanarak hamuru sarın.Daha sonra hamuru 2 parmak genişliğinde verev olarak kesin.Hamurun uç kısımlarına sürün ve kapatın.Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağda karakuş tatlısını kızartın.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Karakuş tatlısını kızarttıktan sonra şerbete batırın.Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Karakuş Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GÜL TATLISI
» AYVA TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ :: LEZZET YOLCULUĞU :: TATLILAR-
Buraya geçin: