asude_yasemin FORUM YÖNETİCİSİ
Mesaj Sayısı : 374 Rep Gücü : 771 Teşekkür : 14 Kayıt tarihi : 04/05/09 Yaş : 41 Nerden : İSTANBUL
| Konu: Karakuş Tatlısı C.tesi 18 Tem. - 16:22 | |
| Karakuş Tatlısı
| | | | |
|
Malzemeler : |
- 250 gr. irmik
- 1 su b. süt
- 1 yumurta
- 1 çay b. toz şeker
- Yarım çay b. sıvıyağ
- Alabildiği kadar un
İç harcı için: - 1 su b. ceviz
- 2 limon kabuğu rendesi
- KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN: 4 su b. toz şeker 3 su b. su 1 dilim limon
|
Hazırlanışı : |
Bir kaba 250 gr.irmiği alın.Üzerine 1 su bardağı sütü alın ve üzerine streç film ile kapatın ve irmiği demlendirin.Karışrıma kabına demlenmiş irmiği alın ve irmiği karıştırın.Üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı toz şeker,yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve yoğurmaya devam edin.Üzerine aldığı kadar un ilave edip hamuru yoğurun.Hamuru 2 bezeye bölün. Hamurları merdane ile ince olarak kesin.Hamurların üzerine ceviz parçaları ilave edin.Cevizlerin üzerine limon kabuğu rendesi ilave edin.Daha sonra 2 adet oklavayı hamurun uçlarına alarak kullanarak hamuru sarın.Daha sonra hamuru 2 parmak genişliğinde verev olarak kesin.Hamurun uç kısımlarına sürün ve kapatın.Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağda karakuş tatlısını kızartın.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Karakuş tatlısını kızarttıktan sonra şerbete batırın.Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edin. |
|
| |
|