| This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x533. |
profiterol
hamuru için:
2 su bardağı su
yarım paket margarin
4 yumurta
6 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz ve şeker.
kreması için.
4 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı şeker.
1 kaşık tereyağ
1 pkt. vanilya
2 kaşık un
1 kaşık nişasta.
üzeri için :
çikolata sosu.
su ve margarin tencerede kaynatılır.tuzu ve şekeri ilave edilir.ateşten alınıp unu ilave edilir ve tekrar ateşte biraz çevrilir.sonra ocaktan alınıp mikser yardımıyla yumurtalar tek tek çırpılarak hamura karıştırılır.
pürüssüz bir kıvam olması gerekiyor.
yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla dizilir.ısıtılmış fırında (fırının kağağı hiç açılmadan
) pişirilir.hamurlar soğuduktan sonra hazırlana arası ikiye kesilip hazırlana muhallesi ile içleri doldurulur.üzerine çikolata sosu ile servis yapılır
afiyet olsun.