DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Çatal Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Çatal Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çatal

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KArBeYaZ
Vakit Gider Gelmez İşte Bu Canımı Çok Sıkıyor
Vakit Gider Gelmez İşte Bu Canımı Çok Sıkıyor
KArBeYaZ


Mesaj Sayısı : 292
Rep Gücü : 808
Teşekkür : 26
Kayıt tarihi : 02/05/09
Yaş : 33
Nerden : İSTANBUL

Çatal Empty
MesajKonu: Çatal   Çatal I_icon_minitimeCuma 5 Haz. - 0:17

Çatal


Çatal Catal


Malzeme:
100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (biri içineÇatal Virguli birinin sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un

Yapılışı:
Margarin ve zeytinyağı iyice karıştırılır (margarin elin ısısı ile iyice yumuşatılır) . İçine diğer malzemeler eklenir ve kulak yumuşaklığına gelinceye kadar un eklenir. (YumuşacıkÇatal Virguli kıvamlıÇatal Virguli kolay şekil alan güzel bir hamur oldu)
Küçük bezelere ayrılıpÇatal Virguli elde yuvarlayarak çatal şekli verilir ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. (ben birkaçını yuvarlak yaptım. ÜzerineÇatal Virguli içine birkaç damla zeytinyağı damlatılmış yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 175 º C'de pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çatal
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ :: LEZZET YOLCULUĞU :: HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: