Çatal
Malzeme:100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (biri içine
birinin sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un
Yapılışı:Margarin ve zeytinyağı iyice karıştırılır (margarin elin ısısı ile iyice yumuşatılır) . İçine diğer malzemeler eklenir ve kulak yumuşaklığına gelinceye kadar un eklenir. (Yumuşacık
kıvamlı
kolay şekil alan güzel bir hamur oldu)
Küçük bezelere ayrılıp
elde yuvarlayarak çatal şekli verilir ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. (ben birkaçını yuvarlak yaptım. Üzerine
içine birkaç damla zeytinyağı damlatılmış yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 175 º C'de pişirilir.