asude_yasemin FORUM YÖNETİCİSİ
Mesaj Sayısı : 374 Rep Gücü : 771 Teşekkür : 14 Kayıt tarihi : 04/05/09 Yaş : 41 Nerden : İSTANBUL
| Konu: ISPANAKLI POĞAÇA Salı 12 Mayıs - 15:00 | |
| Malzemeler |
2.5 su bardağı un 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı su 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Çay kaşığı kabartma tozu Tuz İçine : Yarım kg ıspanak 250 gr beyaz peynir Üzerine : 2 Adet yumurta akı Sıvıyağ Çörekotu Hamurun buzdolabında bekleme süresi : 30 dakika
| | | | Hazırlanışı |
- Öncelikle hamuru hazırlayın.
- Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Bu arada içini hazırlayın.
- Ispanakları ayıklayıp, yıkayın.
- Suyunu iyice süzün.
- Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.
- Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
- Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın.
- Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Artan hamurları yeniden yoğurup, açın.
- Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
- Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün.
- Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarım ay şekli gibi)
- Poğaçaların üzerine sıvıyağ sürüp, çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
|
AFİYET OLSUN... | |
|