DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Tepsi Mantısı (Kayseri) Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
Tepsi Mantısı (Kayseri) Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Tepsi Mantısı (Kayseri)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asude_yasemin
FORUM YÖNETİCİSİ
FORUM YÖNETİCİSİ
asude_yasemin


Mesaj Sayısı : 374
Rep Gücü : 771
Teşekkür : 14
Kayıt tarihi : 04/05/09
Yaş : 41
Nerden : İSTANBUL

Tepsi Mantısı (Kayseri) Empty
MesajKonu: Tepsi Mantısı (Kayseri)   Tepsi Mantısı (Kayseri) I_icon_minitimePerş. 7 Mayıs - 15:27

Tepsi Mantısı (Kayseri)

1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi İçin;
1 adet iri kuru soğan
150 gr. kıyma
8-10 dal maydanoz, tuz
Üzeri için;
4 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin

Yumurta, tuz,su ve undan sert bir hamur hazırlanır, 15-20 dakika dinlendirilir, kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırılarak iç hazırlanır. Hamur oklavayla olabildiğince ince açılır, 1,5 santimlik karelere kesilir, karelerin üzerine yeteri kadar iç konur karşılıklı köşelerden kapatılır. Mantalar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir, 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine et suyu gezdirilir, tekrar fırına verilir, suyunu çekene kadar pişirilir. Margarin ve salça pişirilir, fırından çıkan mantıların üzerine gezdirilir.
afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ :: LEZZET YOLCULUĞU :: YÖRESEL YEMEKLER-
Buraya geçin: