asude_yasemin FORUM YÖNETİCİSİ
Mesaj Sayısı : 374 Rep Gücü : 771 Teşekkür : 14 Kayıt tarihi : 04/05/09 Yaş : 41 Nerden : İSTANBUL
| Konu: Tepsi Mantısı (Kayseri) Perş. 7 Mayıs - 15:27 | |
| Tepsi Mantısı (Kayseri)
1 adet yumurta 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un İçi İçin; 1 adet iri kuru soğan 150 gr. kıyma 8-10 dal maydanoz, tuz Üzeri için; 4 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı margarin
Yumurta, tuz,su ve undan sert bir hamur hazırlanır, 15-20 dakika dinlendirilir, kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırılarak iç hazırlanır. Hamur oklavayla olabildiğince ince açılır, 1,5 santimlik karelere kesilir, karelerin üzerine yeteri kadar iç konur karşılıklı köşelerden kapatılır. Mantalar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir, 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine et suyu gezdirilir, tekrar fırına verilir, suyunu çekene kadar pişirilir. Margarin ve salça pişirilir, fırından çıkan mantıların üzerine gezdirilir. afiyet olsun... | |
|