DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
LİMONLU SUSAM HALKASI Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
LİMONLU SUSAM HALKASI Uyeols10
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 LİMONLU SUSAM HALKASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asude_yasemin
FORUM YÖNETİCİSİ
FORUM YÖNETİCİSİ
asude_yasemin


Mesaj Sayısı : 374
Rep Gücü : 771
Teşekkür : 14
Kayıt tarihi : 04/05/09
Yaş : 41
Nerden : İSTANBUL

LİMONLU SUSAM HALKASI Empty
MesajKonu: LİMONLU SUSAM HALKASI   LİMONLU SUSAM HALKASI I_icon_minitimeCuma 8 Mayıs - 11:48

Malzemeler :
* 2.5 su b.un
* 1 p.kabartma tozu
* 1 tatlı k.kuru maya
* 2 çorba k.margarin
* yarım çay b.sıvıyağ
* 1 çay b.su
* 1 çay b.irmik
* 1 çay b.hindistan cevizi
* 1 yumurta
* 2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
* susam
Şerbeti için:
* 2.5 su b.su
* 2.5 su b.toz şeker
* 1 limon suyu
Hazırlanışı :

Suyu karıştırma kabına alın. Mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra üzerine yumurta ve sıvıyağı da ekleyerek karıştırın. Sıvılar karışınca irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve unu da ekleyin. Limonu da rendeleyerek içersine ilave ederek yoğurun. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayın. Daha sonra ortasını parmak yardımı ile delerek susamın içine atın. Hazırladığınız halkaları yağlanmış tepsiye dizin. 175 derecede 20-25 dk. da pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın.
Tatlı pişip fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini verin...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
LİMONLU SUSAM HALKASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DIŞA YANSIYAN İÇ DÜNYAMIZ :: LEZZET YOLCULUĞU :: TATLILAR-
Buraya geçin: